onsdag 10. mars 2010

Ny renesanse for gammelt teppe.

Da jeg gikk i 4. og 5. klasse, heklet jeg et sengeteppe til mitt nye oransje rom. Det var i tidsriktige farger: hvitt, rosa, grønn, oransje og brun. (Altså var dette på 70-tallet en gang.) Teppet hadde fått hard medfart og jeg visste det var noe ødelagt. Det har vært gjemt i en plastpose lenge...barna mine påstår i alle fall at de aldri har sett det før...

Uansett, det kunne jo ikke kastes! Og ideen ble å skifte ødelagte lapper, og gjøre teppet litt mer kvadratisk, for så å tove det. Jeg har alltid trodd at teppet var av 100% ull, men ble jammen ikke sikker...testet det med å brenne en tråd...fortsatt ikke sikker...Jeg tok en av de ødelagte lappene og prøvetovet den i maskinen. Den ble fin etter to runder i maskinen.

Mulig det er blanding av ull og acryl...i alle fatt bestod det ikke "kattetesten" heller. ( Jeg har funnet ut at vår katt ikke er så glad i syntetiske materialer, så hun velger å legge seg ned på gulvet i stedet for teppet hvis det ikke er 100 % ull/bomull, det gjør hun aldri med ull eller bomuld.)
Etter hvert innså jeg at teppet var mer ødelagt enn jeg hadde trodd, og måtte også reparere mange blokker. Noe annet var at det var sydd for dårlig sammen, så jeg måtte gå over alle sømmene på nytt...

Jeg tovet det to runder i maskinen først 40 grader kokvask, så 60 grader.

Teppet ble til slutt 145 x 105 cm ikke kvadratisk akkurat, men fin sørrelse. Nå kan jeg endelig bruke teppet mitt igjen!
Ha en fin dag!
Hilsen
Anne Berit :o)

søndag 7. mars 2010

Mitt første håndsydde teppe!



Nå er jeg ferdig med teppet som skal ligge i vogga. Det er som sagt sydd for hånd i teknikken Katedralvindu.

Her får man litt innblikk i hvordan teppet er sydd.
(Klikk på bildet for å se bedre)
Hilsen
Anne Berit :o)